Vertrouwenspersoon

Binnen volleybalvereniging Athos’70 vinden we dat we met respect met elkaar moeten omgaan. Stelregel is: als anderen iets bij jou doen dat jij niet plezierig zou vinden, moet jij dat ook niet bij anderen doen.

Respect verdien je met goed gedrag, maar soms komt het helaas voor dat het gedrag van de ander te ver gaat. Hierdoor kan het zijn dat jij je daardoor niet meer veilig voelt in je team of binnen de vereniging. Wanneer een ander jou lastig valt met zijn of haar gedrag of wanneer jij iets ziet gebeuren bij anderen waarover jij je zorgen maakt en je zelf niet weet hoe je de situatie op moet lossen, kun je verschillende dingen doen. Praat er in ieder geval over!

Dat kan met verschillende mensen; ouders, een teamgenoot, met je trainer of met je coach. Ook kan met de jeugd coördinator contact worden opgenomen, of met het bestuur. Maar je kunt ook contact opnemen met de Vertrouwenspersoon binnen de vereniging. Tegen hem/haar kan je zeggen wat je vervelend vindt in het gedrag van de ander. De vertrouwenspersoon kan je helpen om te zoeken naar een oplossing. Want uiteindelijk moet jij gewoon met plezier in een veilige omgeving kunnen volleyballen en sporten.

De werkwijze van de vertrouwenspersoon wordt gekenmerkt door omzichtigheid en vertrouwelijkheid en kan bestaan uit advisering, begeleiding en/of bemiddeling. Daar waar mogelijk stimuleert de vertrouwenspersoon melder zelf een oplossing te bewerkstelligen. Bij de afweging over zijn/haar opstelling houdt de vertrouwenspersoon rekening met; de aard van de problemen waarop de melding betrekking heeft; het persoonlijk belang en welzijn van melder; de belangen van anderen en de belangen van VC Athos’70. Duidelijk moet echter zijn dat de vertrouwenspersoon zelf zich niet als hulpverlener zal opstellen of actieve nazorg verleent. Hij/zij is primair aanspreekpunt en verwijzer.

De vertrouwenspersoon van Athos is Conny Reinders. Zij is onderwijsadviseur bij diverse onderwijsinstellingen en heeft in de loop van de jaren veel ervaring opgedaan in het begeleiden van volwassenen (ouders/leerkrachten) en kinderen me hulpvragen over allerlei problemen op allerlei gebieden.

De vertrouwenspersoon van VC Ahtos’70 is te bereiken op telefoonnummer: 06-38076708 of via het emailadres, dat uitsluitend voor de vertrouwenspersonen toegankelijk is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.